divendres, 5 de novembre del 2010

“Hem millorat molt aquest any”

La representant ponentina al Campionat de Catalunya donarà el màxim, diumenge, a Balaguer
El cap de colla (capità) de Dolç Infern, Marc Fillat, considera que la temporada que acabarà diumenge ha estat “ben aprofitada”. I és que ha suposat el retorn de Ponent al Campionat de Catalunya de la modalitat de lluïment després de nou anys d'absència. I ponentina serà la plaça de l'últim certamen de la màxima competició: la plaça del Mercadal de Balaguer. Simultàniament, a les dotze del migdia, també serà el final del Campionat de la Terra Ferma 2010.
“Enguany ens ha servit d'experiència després d'haver pujat l'any passat de juvenils a grans i en aquest temps hem notat una gran millora”, afegeix Fillat. “Hem arribat a quedar primers i som al Campionat de Catalunya!”. I és que la rotllana del Grup Sardanista Montserrat (GSM), de Lleida, ha tingut el pes de rellevar, al Campionat de la Terra Ferma, la guanyadora Remembrança, colla de la mateixa entitat que va plegar al finalitzar la temporada 2009.
Catorze anys sense una ponentina juvenil
La també lleidatana Somni (juvenil) també ha aspirat a ser entre les millors de la modalitat de lluïment. No ho feia cap colla juvenil de Ponent des del 1996 quan hi va participar Esclat de Primavera, d'Almacelles; segons fonts oficials de la Unió de Colles Sardanistes (UCS) consultades per CREUANT.
En categoria gran, feia nou anys anys des que 'Estanyina', d'Ivars d'Urgell, i la lleidatana Remembrança van representar la zona occidental dels Països Catalans.
La temporada passada, Dolç Infern i l'agramuntina Estol-Espígol ja van sorprendre al participar al Campionat de Catalunya de la modalitat de punts lliures, a concurs únic.
Xalem podria sorprendre
La bellvisenca Xalem podria endur-se el Campionat de la Terra Ferma després d'una temporada que ha pugnat amb Dolç Infern. D'estil conservador i amb poques variacions, la colla morada demostrat ser un conjunt compacte en l'execució.
Per a 'Somni', assaig per al Català
La lleidatana Somni tindrà l'oportunitat de heure-se-les amb les dos millors conjunts juvenils de Catalunya: la sabadellenca Cabirols i la barcelonina Xàldiga, que hi participaran com a colles lliures. Es tornaran a veure a l'últim concurs de la categoria del Campionat de Catalunya, el 14 de novembre a Valls.
Cap al Campionat de punts lliures!
Sigui quin sigui el resultat que obtindrà diumenge a la capital de la Noguera, Dolç Infern ja “estem assajant molt” les coreografies per a la modalitat de punts lliures del Campionat de Catalunya que tindrà lloc el 27 de novembre a Igualada. Tindrà difícil de superar l'agramuntina Estol-Espígol, que previsiblement guanyarà el Campionat de la Terra Ferma de la modalitat.


Notícies relacionades:
· Dolç relleva Remembrança (07/11/2010)
· Mare Nostrum guanya el Campionat (07/11/2010)
· 'Ave Nostrum!' (07/11/2010)