dissabte, 20 de novembre del 2010

“Estem encantades de jugar a les Comes”

ANNA GIL / Capitana de l'Igualada Hoquei Club femení

ALBERT FONT-TARRÉS
La modalitat de punts lliures del Campionat de Colles Sardanistes de Catalunya es jugarà al Complex Esportiu de les Comes, a la mateixa pista on l'Igualada Hoquei Club disputa els partits a casa a la màxima categoria. L'equip femení ocupa, ara per ara, el segon lloc de la classificació provisional de l'OK Lliga. Aquesta tarda disputa el sisè partit de la temporada contra l'Alcorcón. Serà fora de casa, al poliesportiu Santo Domingo de la ciutat propera a Madrid.
Entrevistem la seua capitana, Anna Gil, que vesteix el dorsal 9. Aquesta igualadina de 22 anys compagina la seua passió per l'hoquei patins amb els seus estudis de fisioteràpia.

· Esteu a tres punts del Voltregà, això vol dir que podeu aspirar a guanyar l'OK Lliga?
Acabem de començar i és difícil de preveure això. Hi ha equips molt més potents que el nostre. Tot i així, tenim un bon equip però d'aquí a aconseguir la lliga... és difícil. Però esperem estar per dalt.
· Només porteu cinc partits però us veieu amb capacitat per liderar?
Si som realistes, per liderar, hi ha equips que estan molt per sobre nostre. Clar que ens agradaria però realment és difícil. Ja serà molt si estem per dalt, que és el que intentarem. Estem amb nou entrenador, així que encara ens estem acabant de fer. I a veure com va.
· Com veieu que, tot i estar, en aquest moments, en millor posició que l'equip masculí el vostre ressò sigui molt menor?
Ells van començar la lliga una mica abans i ja ha passat pels seus punts forts, aquesta setmana han perdut un partit [contra el líder Liceo]. A nosaltres ara ens comencen els partits més forts, ens venen quatre o cinc partits amb equips de la part alta de la classificació. Ara ve el més difícil i ara és quan hem de demostrar si estem entre els de dalt o a mitja taula.
· Els equips femenins no tenen la mateixa repercussió que els masculins. Com ho veieu?
Això hi ha estat sempre. De mica en mica es va millorant... Ens agradaria tenir el mateix tracte que el masculí però està clar que si els mitjans no tracten per igual una banda i l'altra, això és impossible. De mica en mica s'està activant. Hem pogut crear l'OK Lliga femenina, que fa tres anys que existeix, i anem fent passos. Petits, però anem fent passos endavant.
· Què suposa per a vosaltres jugar a les Comes?
Per a nosaltres, les Comes és un dels millors pavellons que hi ha. Té una bona pista i el factor de jugar a casa sempre és millor. No canviaríem mai la possibilitat de jugar un partit a les Comes. Estem encantades de jugar allà.
· Avui jugueu fora. Per aquest motiu, us serà més difícil el partit?
Jugar fora sempre és més difícil. El factor positiu el tindran elles [Alcorcón] però caldrà veure el nivell.
· La sardana de competició és un esport mixt, ho veieu possible en hoquei patins?
No, jo crec que no. En categories inferiors existeix però a partir d'una certa edat ja no es poden barrejar. Més que res perquè la condició física d'un noi no és la mateixa que la d'una noia i la manera de jugar tampoc. Les noies quan arriben a una certa edat comencen a baixar el nivell mentre que els nois comencen a pujar i aquí hi ha la diferència i mai podrien jugar junts en categories superiors.
 
[Anna Gil (segona per la dreta de la fila superior) amb la resta de l'equip. /
Foto: Igualada Hoquei Club]