dimecres, 16 de març del 2011

La Bisbal Jove es fa un lloc en la frontera del jazz

La cobla empordanesa presenta el seu disc 'XX' dissabte
La Cobla Bisbal Jove presentarà dissabte, a partir de les deu de la nit, l'àlbum 'XX' al Teatre Mundial de la Bisbal de l'Empordà. L'enregistrament apropa la formació als aires del jazz amb composicions de Jordi Molina, Carles Marigó, Santi Escura i Xavi Molina, que n'és també el director musical.
"Després d’una època de reivindicar la capacitat simfònica de la cobla, enmig de les runes de la indústria discogràfica tradicional i amb un futur tan globalitzat com incert", la Bisbal Jove considera que ha arribat "l’hora d’afirmar-ne la contemporaneïtat".
El disc s'ha estat gravat amb motiu del vintè aniversari de la formació nascuda el març de 1990 a l'Escola de Cobla Conrad Saló i que al llarg dels anys ha anat canviant tots els seus components.
Els instrumentistes que han participant en l'enregistrament són la flabiolaire Bàrbara Ardanuy, els tiblaires Sergi Dalmau i Martí Gasull, els tenoristes Àlex Vila i Josep Bofill, els trompetistes Albert Marigó i Nil Masferrer, el trombonista Iu Gironès, els fiscornaires Lluís Pons i Joni Ripoll i el contrabaixista Subi. A la cobla s'hi han afegit el bateria Micky Izquierdo i el director de la formació, Xavi Molina, amb el saxo tenor. L'entrada per al concert val cinc euros.

[Imatge 1: Components de la Bisbal Jove. / Foto: La Bisbal Jove
Imatge 2: Portada del disc]


· Crítica del disc: