dimarts, 15 de març del 2011

La Mil·lenària acompanya l'USAP a la victòria

La Cobla Mil·lenària-Fidelíssima Vila de Perpinyà va animar divendres al vespre el partit de rugbi en què l'USAP va superar 25-19 el Baiona a casa, a l'estadi Aimé Giralt de Perpinyà. L'actuació, emmarcada en el Dia de la Catalanitat organitzat pel club, va comptar amb la col·laboració dels dansaires de Sant Llorenç de Cerdans i d'Arles. Alumnes de les escoles Comte Guifré i Arrels per cantar 'Parlem Català' -en homenatge al cantant Jordi Barre, mort recentment- i un dels himnes oficiosos de l'equip català: 'L'Estaca', de Lluís Llach.
L'USAP i el FC Barcelona estan preparant la Festa del Rugbi Català per al 9 d'abril amb motiu del partit de quarts de final de l'HCup, la màxima competició europea, que jugarà l'equip perpinyanès jugarà a Barcelona. Per a l'esdeveniment, que acollirà l'Estadi Olímpic Lluís Companys, s'estan organitzant activitats paral·leles.
Per ara només ha trascendit que hi haurà la interpretació de la cançó 'Els hi fotrem', que cantava Jordi Barre per esperonar l'equip, i 'L'estaca' i un homenatge als castellers. La sardana i la cobla, present en les grans ocasions del club, no se sap si en formaran part.

[Imatge 1: Foto d'Alain Roig cedida per l'USAP.
Imatge 2 i 3: Foto de Zebulon Nog extreta del Facebook de 'Les Flames', les animadores de l'USAP.
Imatge 4: Foto de Germà Capdevila penjada a Yfrog]