dimarts, 8 de març del 2011

Vuitè 8 de març de dones compositores

Set estrenes al concert del Dia de la Dona Treballadora
La vuitena edició del concert que l'agrupació Amics de la Sardana de Tiana dedica a les compositores de sardanes amb motiu del Dia de la Dona Treballadora comptarà amb set estrenes. Les quinze sardanes del programa seran interpretades per la Cobla Maricel, sota la direcció de Jordi Paulí.
Durant l'actuació, que començarà a dos quarts de deu de la nit a la sala Albéniz del Casal, s'hi interpretaran per primer cop les sardanes 'Jocs de mainada', de la lleidatana Marimén Gratal; 'Moment de nostàlgia', de la perpinyanesa Aurora Vizentini; 'Sota un pi, te la diré', de la mataronina Isabel Medina; 'Les senyoretes del mar', de la blanenca Bàrbara Ardanuy i 'Carcassona', de la sabadellenca Núria Garcia i Pastor.
Concert intergeneracional i de diferents punts del país
El repertori escollit inclou composicions d'autores de diferents edats, des dels 76 anys de la barcelonina Anna Fort fins als 13 de la perpinyanesa Aurora Vizentini. Hi ha presència de compositores de poblacions diverses dels Països Catalans: Barcelona, Perpinyà, Mataró, Lleida, Blanes, Santa Coloma de Farners, Sabadell, Tarragona, Manlleu, el Vendrell, Ripoll, Badalona o Manresa.
A més de Gratal, Vizentini, Medina, Ardanuy, Garcia i Fort també hi haurà la perpinyanesa Mariel·la Finet, la mataronina Monti Galdón, Anna Serra, de Santa Coloma de Farners; la tarragonina Anna Abad, la manlleuenca Rosa Mari Ramírez, la vendrellenca Carlota Baldrís, la ripollenca Montserrat Pujolar i la badalonina Maria Mercè Navarro.
Com a bis, un record per a Dolors Viladrich
La manresana Dolors Viladrich, una de les autores homenatjades l'any passat, es farà present a l'acte a través de la sardana 'Un sentiment' que la Cobla Maricel interpretarà com a bis. Viladrich es va morir el passat 17 d'octubre.


[Foto de les homenatjades l'any passat, entre les quals hi ha Viladrich (segona per la dreta). /