dimarts, 1 de març del 2011

'A la casa d'enlloc', segon àlbum més votat als Premis Enderrock

La Cobla Sant Jordi toca "la millor cançó de tot el disc", segons Roger Mas
El disc 'A la casa d'enlloc' de Roger Mas ha estat el segon més votat pel públic en la categoria de cançó d'autor dels Premis Enderrock, tal com ha anunciat avui la revista. L'enregistrament inclou la cançó 'El dolor de la bellesa', considerada per Mas com "la millor de tot el disc", en la qual intervé la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.
L'àlbum ha rebut el 13'7% dels vots. En primer lloc ha quedat 'Al marge d'un camí' de Sanjosex amb 14'6% de les preferències. Sanjosex, nom artístic de l'arquitecte Carles Sanjosé, també s'ha situat com el millor artista de cançó d'autor amb el 15'7% dels sufragis just per davant de Roger Mas, que ha obtingut un suport del 13'8%. Sanjosé va explicar el juny passat que s'estava plantejant d'incorporar instruments de cobla com ha fet Mas "perquè a nivell musical és molt potent, bonic, interessant...".
La tenora, al tercer millor disc de folk/noves músiques popular
El tercer disc més votat en la categoria popular de millor disc de folk i noves músiques ha estat per a 'Lo riu', un enregistrament en què intervé Pep Pascual a la tenora dins de l'Orquestra de Cambra Tradicional Catalana juntament amb Miquel Gil, Eliseo Parra i Lídia Pujol. L'àlbum ha rebut el 12'5% dels vots. Per davant han quedat el recopilatori 'Lo Carrilet de la Cava i les cançons de Josep Bo' (20'6%) i 'Cor' de La Carrau (17'4%).
'N'ix', cinquè millor DVD musical
'N'ix' de Pascal Comelade i Enric Casasses, en el qual intervenen el tenorista Olivier Marquès i Pep Pascual amb la tenora i el fiscorn, ha quedat cinquè millor DVD musical, amb 10'2% dels vots. Ha guanyat el documental 'Cançons vora del pop' (20'2%).
La gravació del concert que Marina Rosell va oferir al Gran Teatre del Liceu de Barcelona amb 'Clàssics catalans...' s'ha situat en el novè lloc amb el 4% dels sufragis.

La tenora serà a la gala del 14 de març
Els Premis Enderrock 2011 es lliuraran el dilluns 14 de març a la sala Artèria Paral·lel de Barcelona, a partir de dos quarts de nou del vespre. Entre els premiats destacats hi ha el grup Kaulakau, que rebrà el guardó de la crítica per al millor disc de folk i noves músiques per 'In Fabula'.
El conjunt format pel tenorista Jordi Molina, Marc Egea (viola de roda i veus), Franco Molinari (contrabaix) i Enric Canada (bateria i percussions) actuarà durant la gala.