dijous, 21 d’abril del 2011

El 'Cobla, Cor i Dansa' no tornarà el 2012 al Palau de la Música

La direcció de la sala està "mirant" com distribuir la presència de la cobla
El director general i artístic del Palau de la Música Catalana, Joan Oller, ha manifestat en declaracions a CREUANT que "el 'Cobla, Cor i Dansa' segur que no tornarà com a tal" l'any que ve i ha afegit que "encara estem mirant com distribuirem la presència de la cobla a la programació". Això arriba després que el cicle fos cancel·lat enguany malgrat estar tot preparat.
Els responsables de la sala estan pensant en dues opcions: que la cobla tingui un cicle propi o que es mantingui el model d'aquesta temporada d'encabir-la en d'altres.
Oller va assumir l'actual càrrec el passat mes de desembre després d'haver estat director general de l'Auditori de Barcelona, sala que té pendent de designar responsable i de concretar si es farà el quart cicle de música de cobla que coprodueix la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.
Conseller musical: "El Palau ha de garantir una participació important de la cobla"
Les intencions anunciades per Oller arriben després que el conseller musical de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, Lluís Millet, afirmés a CREUANT que "el Palau [de la Música Catalana] ha de garantir una participació important en les nostres temporades de la música de concert per a cobla".
Enguany, part del que havia d'assumir el 'Cobla, Cor i Dansa' s'ha distribuït en altres cicles: al dedicat a l'Orfeó Català (19 de març) i al 'Tardes al Palau', amb un concert de cobla el 2 d'abril i la representació de l'espectacle 'Aigua' de l'Esbart Marboleny (14 de maig). Fora d'això, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona va actuar divendres acompanyant Roger Mas a la cloenda del cicle 'BandAutors al Palau'.

[Joan Oller. / Foto: Palau de la Música Catalana]