dijous, 28 d’abril del 2011

La Cobla Sant Jordi, a les portes dels 'Premios de la Música'

L'Acadèmia espanyola de les Arts i les Ciències de la Música ha premiat Amargós però ha deixat sense guardó la primera cobla que arriba a finalista

La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona ho tenia complicat. Ja era un premi que el disc 'Amargós i Vidal' fos una de les tres opcions finalistes de la categoria de millor disc de jazz de la quinzena edició dels 'Premios de la Música'. Cap cobla hi havia arribat fins ara. L'Acadèmia espanyola de les Arts i les Ciències de la Música ha anunciat aquest matí els guanyadors. El jurat ha designat com a guanyador el treball 'Piano Ibérico', de Chano Rodríguez. Per la seua banda, Joan Albert Amargós s'ha quedat amb el reconeixement al millor arranjador.
Els tres finalistes al millor àlbum de jazz tenien nivell i Chano Rodríguez amb 'Piano Iberico' s'ha fet seu el lloc. El flamenc ha imbuït des de la primera a l'última cançó del disc de l'andalús, amb riquesa, amb canvis, treballant a partir d'una línia argumental. L'altre aspirant hagués pogut ben bé ser també un just guanyador: 'Avísale a mi contrario que aquí estoy yo' [Avisa el meu contrari que aquí hi sóc jo], de l'estatunidenc Jerry González: un còctel de dolçor caribenya amb percussions llatines i la serenor del jazz.
Amargós, un dels compositors clau del disc de la Cobla Sant Jordi, es manté com l'arranjador que més cops ha guanyat el premi al millor arranjador. L'onzè trofeu ha estat per la seva feina feta amb Tomatito i l'Orquestra Nacional d'Espanya.
El lliuraments dels 'Premios de la Música' serà el 18 de maig, al Teatro Coliseum de Madrid.

 [Joan Albert Amargós, en una edició passada dels 'Premios de la Música'./
Foto:
Ignacio Evangelista]

· Notícies relacionades:
- Arribats al coliseu [Opinió] (26/02/2011)
- Amb qui se les heu la Cobla Sant Jordi? (26/02/2011)
- Arribats al coliseu [Opinió] (26/02/2011)
- Fins a 10 candidatures per als 'Premios de la Música' (21/12/2010)
- La cobla vista per Amargós i Vidal, dissabte (05/11/2010)
- Amargós i Vidal acosten la cobla al jazz (20/02/2010)