dimecres, 27 d’abril del 2011

Una ràdio pública alemanya dedica un programa a la cobla

L'emissora pública cultural de Berlín i Brandenburg dedica un monografic d'una hora a la Cobla Sant Jordi
La ràdio cultural pública dels estats alemanys de Berlín i Brandenburg, la Kulturradio RBB, va emetre un monografic de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona de gairebé una hora, dijous passat. L'emissora va oferir obres de Rossend Palmada, Morera, Oltra, Timón, Josep Serra i Gil Membrado.
El programa 'Musik der kontinente' (Música dels continents), que s'autodefineix com a "dedicat a la diversitat de les cultures musicals d'arreu del món", va fer un repàs, el passat dijous 21, per diferents discos gravats per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona sota el títol 'Nicht nur Sardana' (No només sardana).
Segons l'emissora, l'espai presentat per Peter Rixen va oferir dues sardanes incloses al disc 'Sardana' (Harmonia Mundi, 2008): 'La Santa Espina', d'Enric Morera, i 'Peralada', de Josep Serra.
De l'enregistrament 'Sardanes de Rossend i Joaquim Palmada' (Audiovisuals de Sarrià, 1992) van sonar 'Records a Banyoles', 'Cantem i ballem' i 'La font del Vilar', totes tres del primer. D'aquest mateix àlbum van
seleccionar 'Preuada', que Tomàs Gil i Membrado va dedicar a Joaquim. La unió de cor i cobla va venir amb 'Les neus que es fonen', d'Enric Morera i inclosa al disc conjunt amb l'Orfeó Català 'Llum nova-Els cants de la senyera' (Columna Música, 2009). Del disc de tribut a Manuel Oltra (Sant Jordi Produccions i PICAP, 2009) es va poder escoltar la seva 'La sardana del jubileu'.
La Cobla Sant Jordi, tal com explica el programa radiofònic, "fa front a les peces més enllà de la sardana" i ho va exemplificar emetent dues peces del treball 'Binomis' (Columna Música, 2008): 'Concert per a piano i cobla núm. 1', de Marc Timón, i l'obra per a cobla i trio de jazz 'Esclats', de Manel Camp.
'Musik der kontinente' s'emet els dimarts i els dijous de nou i quatre de la nit fins a les deu i es pot seguir en directe per Internet.

[Imatge 1: Logotip de l'emissora pública Kulturradio RBB.
Imatge 2: Peter Rixen, conductor del programa.
Totes les fotos: Kulturradio RBB]