dimarts, 12 d’abril del 2011

Enric Ortí, 'un nou príncep de la tenora'

El compositor Marc Timón el bateja amb el sobrenom que portava Ricard Viladesau
"Ja han passat molts anys des de Viladesau", explica Marc Timón a CREUANT. El compositor ha batejat amb 'Un nou príncep' la sardana que ha dedicat al tenorista Enric Ortí amb motiu del seu 45è aniversari. El títol fa una clara al·lusió al sobrenom de 'príncep de la tenora' que Pau Casals va atribuir a Ricard Viladesau, mort el 2005 als 87 anys.
"Em va venir de gust, és un gran instrumentista i aprofitant que ara els dos toquem a la Cobla Sant Jordi, li vaig escriure una sardana".
Enric Ortí és un dels tenoristes més reconeguts del moment. Va començar amb la Cobla Jovenívola de Sabadell, formació amb la qual va tocar des de la seva fundació el 1976 i fins el 2008, quan, per sorpresa de tothom, es va incorporar a la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.
Timón, de 31 anys, és llicenciat en Composició per l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i en Periodisme i és company d'Ortí com a tiblaire titular de la Cobla Sant Jordi.
La sardana 'Un nou príncep' es podrà escoltar el proper 1 de maig a l'Aplec de la Sardana de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), segons ha avançat la formació musical.

[Timón i Ortí en una foto publicada al Twitter de la Cobla Sant Jordi]