divendres, 29 d’abril del 2011

La tenora s'acosta a Occitània

Les Trobades de Música Mediterrània comencen avui centrades en el repertori d'Occitània. El tenorista Jordi Molina hi estrena espectacle i faran taller per a tenoristes i tiblaires
Occitània centra, des d'avui i fins diumenge, la sisena edició de les Trobades de Música Mediterrània que tindran lloc a Torroella de Montgrí (Empordà). Uns dels 'plats forts' és l'estrena de l'espectacle musical basat en la tenora, l'oboè occità i la percussió. Un taller també unirà instruments com la tenora o el tible amb el repertori tradicional d'Occitània.
El tenorista Jordi Molina, l'oboista occità Philipe Neveu i el percussionista Pere Olivé estrenaran a les deu de la nit un espectacle que ha produït el Museu de la Mediterrània amb motiu de les sisenes Trobades de Música Mediterrània que organitza a la seva seu.
Els instrumentistes de tenora i tible podran participar demà, des de dos quarts de deu del matí fins a dos quarts de vuit del vespre, en un taller sobre repertori occità amb Laurent Audemard. També és obert a grallers i oboistes. Paral·lelament hi haurà tallers de cant i dansa.
Les jornades són coordinades pel professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Jaume Ayats i començaran aquesta tarda amb una conferència del síndic d'Aran, Francés Boya, titulada 'Occitània: passat, present i futur d'una cultura germana". Demà a dos quarts de nou del vespre actuarà, al pati del museu, el grup Xarnege, format per tres músics occitans (Joan Baudoin, Simon Guillaumin i Lucia Longué) i dos músics bascos (Josean Martin Zarko Juan Ezeiza) que toquen músiques dels dos països.
La Trobada clourà diumenge amb la conferència sobre el panorama musical actual a Occitània a càrrec de Joan Jacques Casteret i Laurent Audemard.