dilluns, 4 d’abril del 2011

'El documental' de TV3 evidencia la unió entre l'USAP i la sardana

La televisió pública emet un reportatge sobre el millor equip de rugbi català
El programa 'El documental' de TV3 ha emès en la seva darrera edició el reportatge 'USAP, els guerrers de la Losange' amb motiu del partit de competició europea que jugarà dissabte a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. L'audiovisual evidencia les relacions entre l'Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà, la sardana i la cobla.
És habitual que en els grans esdeveniments del millor equip del rugbi XV del país hi sigui present la sardana i la cobla. El documental és ple de referències sonores a la sardana interpretades per cobla. També s'hi pot veure una actuació de la Cobla Mil·lenària-Fidelíssima Vila de Perpinyà i d'un esbart ballant una sardana. 'USAP, els guerrers de la Losange' acaba amb el jugador català Jérôme Porical xutant entre pals mentre sona la sardana 'La Santa Espina', d'Enric Morera; un dels himnes oficiosos del subcampió del TOP 14 de la temporada passada.
"El rugbi català permet donar relleu a les sardanes, a 'L'estaca', que va sonar per la megafonia de l'Estadi de França [de Saint-Denis, a prop de París i on es va jugar la final del TOP 14]. Primer, això no significava res. Després, tot al contrari. La gent s'interessa per la música catalana perquè veu que hi ha un club, l'USAP, que també va molt bé. I tothom avança gràcies a això", afirma l'exitós cantant Cali.
El reportatge es podrà tornar a veure dijous a les cinc i deu de la tarda pel canal 33 i també es pot veure a través de la pàgina de TV3 fins al dilluns 11 d'abril.
Dissabte, Festa del Rugbi Català
 L'USAP jugarà dissabte un dels seus partits més importants de la temporada: els quarts de final de la Copa d'Europa contra l'occità Toló. I, excepcionalment, ho farà a Barcelona, a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Amb motiu de l'enfrontament, el FC Barcelona està organitzant, fruit d'un conveni entre els dos clubs catalans, activitats paral·leles sota el nom de Festa del Rugbi Català.
Amb motiu de l'esdeveniment, Barça TV ha elaborat una sèrie de reportatges.


· Per veure el documental 'USAP, els guerrers de Losange'.