dissabte, 15 de maig del 2010

"Hem d'aprofitar l'acte d'avui perquè és excepcional"


René Tarrius compara 'La Sardana de l'Any' amb la final de l'USAP
El president de la Federació Sardanista del Rosselló, René Tarrius, ha explicat a CREUANT que l'acte d'avui "l'hem d'aprofitar" perquè "és un acte excepcional i aquí tothom n'és conscient, els músics són els primers de saber que una cosa així potser no la tornarem a veure a Perpinyà".
Tarrius, que s'ha presentat a l'assaig amb una samarreta de l'USAP i una senyera després del pas de l'equip de rugbi a la final del TOP 14 ha comparat les dos efemèrides: "Aquest acte és com l'USAP a París, eh? Però l'USAP a París li tornarem a veure però 'La Sardana de l'Any' aquí no sé si tornarà".
El dirigent sardanista ha afirmat que "ho estem fent tot perquè la gent estigui contenta i s'ho passi bé, tenim un concert excepcional i de qualitat".

Una nit moguda a Perpinyà per l'USAP
Després d'un final del partit ajustat, l'eufòria es va desfermar pels carrers de Perpinyà ahir a la nit. L'USAP havia guanyat l'equip occità de Tolosa de Llenguadoc per 21 a 13, una victòria que suposa el pas a la final del combinat català i el seu intent de revalidar el títol guanyat la temporada passada.
Els aficionats van sortir al carrer durant hores. Gent amb senyeres, vestida amb referències a l'equip o samarretes de suport, cares pintades, barrets amb inscripcions de l'USAP... la ciutat plena de cotxes pitant. Fins i tot la policia va fer sonar les sirenes per celebrar-ho, fet que va ser rebut amb cants per part de l'afició. Desenes de persones es van concentrar al centre històric, en llocs com l'antiga Llotja del Mar.



[Imatge 1: René Tarrius aquest matí.
Imatge 2, 3 i 4: Aficionats de l'USAP celebrant el pas a la final.
TOTES LES FOTOS: ALBERT FONT-TARRÉS]


Cobertura de 'La Sardana de l'Any':
· Prop del 'centre de l'Univers' (Crítica)
· Arriba l'hora de la veritat (minut a minut)
· Tot a punt per a la tarda
· Últims preparatius per a 'La Sardana de l'Any'