dissabte, 29 de maig del 2010

La Patum fa boca amb un concert de la cobla

El Memorial Ricard Cuadra torna a unir, aquesta nit, la festa amb la cobla, com va fer el músic
Una cobla formada per alumnes de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) actuarà, a partir de les deu de la nit, al Memorial Ricard Cuadra juntament amb la Banda del Memorial. Una cobla torna a participiar al concert que serveix anualment de preludi de la Patum després del 1997, l'últim que va dirigir el berguedà Ricard Cuadra. Tindrà lloc a la plaça de Sant Pere, de Berga, i, en cas de mal temps, es traslladarà al Teatre Municipal.
Sergi Cuenca, un dels promotors actuals del concert, hi estrenarà la sardana 'Patum 2010' i l'obra per a cobla i banda 'Barreja'. Durant una primera part també es tocarà per primer cop la composició lliure per a cobla i percussió 'Quodlibet', de Robert Agustina.
La unió d'enguany entre la cobla amb festa declarada Patrimoni de la Humanitat ve pel projecte de final de carrera del berguedà Joan Sala Fornell, membre de la Banda del Memorial i fins aquest curs estudiant de tenora de l'ESMUC. De fet, el concert d'avui és la posada en escena del treball 'Cobla i Patum. Context actual i històric de la formació en les festes del Corpus a Berga', que defensarà el proper dimarts, a les sis de la tarda, a la seu del centre d'educació superior, a Barcelona.