dijous, 6 de maig del 2010

Una ballada enceta la Festa Major de Lleida

Acabat el seguici del pregó, desenes de persones han gaudit d'una audició en què s'ha estrenat una sardana de Serra Oribe
La Cobla Municipal de Lleida ha estat l'encarregada de posar la música a la primera ballada de la Festa Major de Maig de Lleida, que ha durat una hora i mitja. L'actuació, per la qual han passat més d'un centenar de persones, ha estat a la plaça de la Paeria després del seguici del pregó. Durant l'audició, que ha començat passat un quart de nou del vespre, s'ha estrenat la sardana Dilecta Teresina, del compositor lleidatà Antoni Serra i Oribe.

El Barça s'hi fa lloc

La sardana més celebrada entre els dansaires ha estat Penya blaugrana Manresa. La peça de Dolors Viladrich conté passatges de l'himne del Futbol Club Barcelona, que ha estat corejat i picada de mans.
La Cobla Municipal de Lleida, coneixedora de l'èxit que té a la plaça lleidatana, l'ha interpretat per acabar la ballada i l'ha repetit per a la rotllana de germanor.


Audicions, concurs i concert
El programa de la Festa Major de Lleida conté un total de quatre actes sardanistes. A més de la d'avui, hi haurà una altra ballada diumenge amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt, a dos quarts de vuit del vespre a l'aparcament de l'Auditori Municipal Enric Granados.

Al mateix lloc, hi haurà el concurs puntuable per al Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, diumenge a les 12 del migdia.
La Cobla Simfònica de Catalunya oferirà un concert dimarts.

[Imatge 1: Cobla Municipal de Lleida.
Imatge 2: Un tenora de la cobla anuncia l'estrena de la sardana de Serra i Oribe.
Imatge 3: Moment de la ballada.
Imatge 4: Picada de mans durant una sardana.
Imatge 5: Els punts lliures s'han combinat amb els passos habituals.
Imatge 6: Punt final de la ballada, a tres quarts de deu de la nit.
TOTES LES FOTOS: ALBERT FONT-TARRÉS]