dilluns, 31 de maig del 2010

Paños impartirà un curs de revesses a Mollerussa

El reconegut revessaire Joan Manuel Paños, també mestre de primària, impartirà un curs de revesses a Mollerussa els matins del 12, 19 i 26 de juny per a categories infantil, juvenil i gran. La formació és organitzada per l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTL i subvencionada per la Unió de Colles Sardanistes (UCS).
El curs s'emmarca al programa formatiu que l'UCS porta enguany a totes les territorials. Les sessions tindran lloc els dissabtes de deu del matí a dos quarts de dotze del migdia per a infantils i juvenils i de dotze a dos quarts de dos per a grans. "Serà una iniciació molt bàsica de com es resolen, donar tècniques, ensenyar com estan formades i per saber identificar-ne els motius", segons ha explica Paños a CREUANT.
"La idea va sortir al concurs de Cervera", afirma el revessaire; que justifica les jornades perquè "és desconeguda dins del món sardanista". La particularitat del curs de Mollerussa és la inclusió de la categoria gran, idea que es podria estendre. "No descarto més edicions" però dependrà de "la repercussió que tingui".
Joan Manuel Paños va abandonar la competició de revesses després de guanyar diversos campionats, des de llavors ha assumit les funcions de delegat de l'UCS per a l'Individual i d'assessor musical per a diversos certamens de la modalitat, sense deixar de banda la seua faceta com a dansaire de la colla Mare Nostrum.