dimarts, 24 d’agost del 2010

'Al Chemist' forma una banda amb tenora i tible

El grup Al Chemist, de la comarca del Rosselló, ha incorporat una banda que l'acompanya en alguns dels seus concerts. Sota el nom d'Orquestra Picolat hi ha mitja dotzena de músics que toquen instruments com la tenora, el tible, la trompeta, el fiscorn, el saxo, la bateria o el baix. Olivier Marquès, ànima de la cobla Tres Vents, és l'encarregat de la tenora i el saxo, acompanyat del tiblaire Sébastien Barbe.
El duet format per Alain Casenova i Hugues Di Francesco és àmpliament seguit pel jovent nord-català.

[Actualització]
El tible i la tenora, al nou disc

El grup ha tret recentment el disc La véritable histoire du Picoulat... (La veritable història del Picolat...), en el qual ha comptat amb la participació d'Olivier Marquès (tenora, saxo, cors i arranjaments), Sébastien Barbé (tible, saxo, cors i arranjament) i del fiscornaire i trombonista Olivier Vila. A l'enregistrament també hi intervenen altres instruments com les guitarres, el baix, el teclat, la trompeta, bateria i el contrabaix.
La sardana hi és present
 El tercer tema és una versió rock de la sardana 'La Santa Espina', d'Enric Morera; que han titulat Santespi n'roll.
L'àlbum, tot cantat en francès, compta amb una altra referència a la sardana a la cançó Ballade Catalane (Balada catalana). El tema cantat per Hugues Di Francesco diu, traduït al català: "Gronxat per la Santa Espina amb la cara rosada, /acariciat per la Tramuntana, / les primeres sabatilles que he tingut, / un parell de vigatanes, / per anar a ballar la sardana". A la tornada afegeixen: "Catalana, t'estimo, / no necessito parlar-te per aprendre a estimar-te. / Català, em quedo en tot cas. / La meva sang és barrejada en l'or dels meus grans".

[Imatge 1: Barbe i Marquès interpreten el tible i la tenora.
Imatge 2: Al Chemist és un dels grups de referència del nord del país.
Fotos: Concept Graphic TC 64 / Al Chemist]


Vídeos del concert a Cotlliure, a la comarca del Rosselló, el passat 5 de juny: