dimarts, 17 d’agost del 2010

Comencen els homenatges a l'Avi Xaxu

El compositor Josep Vicens i Juli, conegut popularment per 'Avi Xaxu', serà homenatjat al llarg del 2010 amb motiu del 140è aniversari del seu naixement. El recordatori per al músic, mort fa 54 anys, és promogut per l'Agrupació Sardanista Escalenca 'Avi Xaxu'.
La Festa Major de Malgrat de Mar, població on havia viscut el popular compositor, va servir, el passat 7 d'agost, per iniciar els actes d'homenatge amb una ballada exclusivament amb sardanes de Vicens.
A la tardor, l'Escala acollirà un cicle d'audicions dedicades a l'autor de sardanes tan conegudes com 'Bona festa' i que acabarà amb un concert. També s'espera l'edició d'un llibre bibliogràfic i un disc compacte amb peces poc conegudes enregistrat per la Cobla La Principal de l'Escala, fundada el 1906 pel propi 'Avi Xaxu'.
Josep Vicens, que compaginava la música amb la seua barberia, és considerat un referent per l'anarquisme escalenc. A més, l'agrupació sardanista de l'Escala i la penya blaugrana de Malgrat de Mar porten el seu sobrenom.