dimarts, 17 d’agost del 2010

“Quan s'acabin els toros que destinin les places a la cultura catalana”

El Grup Sardanista Balàfia, de Lleida, fa una crida per quan s'apliqui la prohibició el 2012
El lleidatà Grup Sardanista Balàfia proposa que les places de braus es dediquin “a sardanes, castellers i d'altres activitats de la cultura catalana”. L'entitat s'ha mostrat partidària perquè a partir del gener del 2012, quan entra en vigor la prohibició de les corregudes de toros per part del Parlament de Catalunya, es destini a nous usos.
L'associació, coneguda pels seus cursets d'ensenyament per a adults i per la recopilació de ballades a la seua pàgina web, agafa l'exemple de Ceret (Vallespir), on la plaça de braus acull el concurs de colles sardanistes, a més de les corregudes de toros.
La idea s'ha difós a partir de dos missatges electrònics enviats a més de tres-cents contactes. L'entitat hi ha adjuntat una presentació d'imatges explicant que “les corregudes de toros són una tradició cruent que ens denigra com a éssers humans” i una altra amb fotografies del Festival de la Sardana de Ceret.
De fet, una altra plaça de braus, la de Tarragona, acollirà el concurs biennal de colles castelleres.
Cal recordar que 5 ajuntaments ponentins es van declarar abolicionistes donant suport a la iniciativa legislativa popular: Guissona, Torrebesses, Artesa de Lleida, Sanaüja i Bellpuig.


[El Festival de la Sardana de Ceret ha arribat enguany a la 53a edició./