dimarts, 24 d’agost del 2010

El Campionat de la Terra Ferma torna a Juneda

La competició de Ponent acaba el descans estival
El Concurs de Colles Sardanistes 'Vila de Juneda' suposarà aquest dissabte el retorn a la competició de les colles ponentines. A partir de dos quarts de set de la tarda la Cobla Quatre Vents d'Agramunt interpretarà, a la plaça de Catalunya, les sardanes que puntuaran per al Campionat de la Terra Ferma. Això, després de tres mesos del darrer certamen de la temporada.
La bellvisenca Xalem intentarà, aquest 2010, de succeir Remembrança en el liderat de la categoria gran després dels primers concursos de l'any (Almacelles, Lleida, Ivars d'Ugell i Agramunt). Per la seua banda, la lleidatana Dimoniets buscarà reeditar el seu triomf en infantils. El primer lloc de la categoria alevina és renyit.
Error en la classificació
En la classificació publicada per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida la colla junedenca Arc de Sant Martí consta en un concurs en la categoria aleví mentre que en la resta puntua com a infantil.
Solsona, anul·lat
El concurs de Solsona, previst per al 18 de setembre, s'ha retirat del calendari del Campionat de la Terra Ferma després que l'ajuntament de la ciutat hagi retirat la seua ajuda econòmica al certamen. Així, la competició queda amb un total de 13 concursos puntuables.
El de Catalunya torna el 19 de setembre
El Campionat de Catalunya de la modalitat de lluïment es reprendrà a Tarragona el 19 de setembre. La representant ponentina, Dolç Infern, se les haurà amb l'esparreguerina Anhel, la sitgetana Blanca Espurna, la manlleuenca Encís, les barcelonina Violetes del Bosc i Mare Nostrum, la vigatana Riallera i Tarragona Dansa. Descansaran la barcelonina Maig i la sabadellenca Mirant al Cel.

 [A Juneda començarà el bloc de 9 concursos que marcaran la diferència.
Foto: Albert Font-Tarrés]