dimarts, 24 d’agost del 2010

“Destinar les places de braus a la cultura seria una manera d'aprofitar l'espai”

La Federació de Catalunya i l'UCS veuen amb bons ulls la proposta del Grup Sardanista Balàfia
La proposta llançada pel Grup Sardanista Balàfia, de Lleida, perquè les places de braus es destinin, quan entri en vigor la prohibició de les corregudes de toros -el gener del 2012-, “a sardanes, castellers i altres activitats de la cultura catalana” ha estat ben rebuda pels presidents dels dos ens del sardanisme organitzat, la Federació Sardanista de Catalunya i la Unió de Colles (UCS), com “una manera d'aprofitar l'espai”.
“Crec que està bé i, per mi, endavant amb la idea”, ha afirmat a CREUANT Bartomeu Duran, president de la Federació Sardanista. El també dirigent de l'Obra del Ballet Popular es va mostrar obert a rebre projectes per poder treballar en aquest sentit.
“Em sembla que és una bona inciativa, sinó què se'n farà? Centres comercials com en una de les places de Barcelona [la de 'Les Arenes']?”, planteja a CREUANT Santi Ferrerfàbrega, màxim directiu de l'ens dedicat a la sardana de competició. El president de la Unió de Colles Sardanistes considera que “no vull entrar massa en aquest tema perquè s'està polititzant molt però l'aprofitament cultural d'aquests espais em sembla bé”. Tot i així, afirma que són opinions personals ja que encara no n'ha pogut parlar amb la resta de membres de la junta de l'UCS. Preguntat per si buscaran d'utilitzar les places de braus per als concursos de colles sardanistes Ferrerfàbrega va manifestar que “no en sóc massa partidari, crec que s'han de fer en llocs de pas de la gent i no en llocs tancats on s'hi ha de desplaçar expressament” perquè “ens interessa acostar-nos a la gent”. Malgrat que Ceret omple la seua plaça de braus per al certamen sardanista, creu que “és una excepció perquè està organitzat semiprofessionalment i no és una opció exportable”. Sigui com sigui, el president de l'UCS creu que són espais “adients per fer-hi altres espectacles”.

[El Festival de la Sardana de Ceret ha arribat enguany a la 53a edició./

Notícies relacionades
 - El govern "aplaudeix" la reconversió de les places de braus per a la cultura
 - “Quan s'acabin els toros que destinin les places a la cultura catalana”
 - 'Envestida' pels toros i elogis per ser “civilitzada"