dimarts, 31 d’agost del 2010

Dolç Infern s'ho queda tot

La colla lleidatana guanya les tres modalitats del concurs de Juneda
La colla Dolç Infern, del Grup Sardanista Montserrat (GSM) de Lleida, va aconseguir dissabte a la tarda el primer lloc de les tres modalitats del concurs de Juneda: lluïment, punts lliures i revessa.
Aprofitant que Remembrança va decidir de fer una aturada i no participar al Campionat de la Terra Ferma d'enguany, una mitja de dansaires d'aquesta colla van reforçar el conjunt de Dolç Infern, que va aconseguir superar, amb sis punts en lluïment, la que semblava que havia d'heredar el liderat de la categoria gran, la bellvisenca Xalem; que va fer 12 punts. El tercer lloc va ser per a l'agramuntina Estol-Espígol (18 punts) mentre que el quart va ser per a la borgenca Brut Nature (24 p.).
El bon resultat de la rotllana lleidatana, que va anar a la plaça Catalunya de la localitat garriguenca amb prou efectius per poder fer sis parelles i canvis, es va repetir en la modalitat de punts lliures, on va superar Estol-Espígol. Per arrodonir la jornada, va ser l'única colla en resoldre el tiratge de 36 de curs i 59 de llargs de la sardana revessa 'Amb senzillesa', d'Agustí Coll. Això, arriba a tres setmanes vista del segon concurs del Campionat de Catalunya de lluïment, a Tarragona (19 de setembre); en què Dolç Infern actua de representant ponentina.
Un total de set colles
Les colles amfitriones Saltirons de Joia i Arc de Sant Martí van puntuar com a primeres en aleví i infantil, respectivament. Igual que una altra colla del GSM, Somni. Totes tres eren les úniques de la seua categoria.
Aquest cap de setmana, Vilanova de Bellpuig i les Borges Blanques
El Campionat de la Terra Ferma continua el seu tram més dur. Dissabte tindrà lloc el Concurs de Colles Sardanistes de Vilanova de Bellpuig, a dos quarts de set de la tarda a la plaça de la Creu, amb la interpretació musical de la Bellpuig Cobla. Diumenge serà el torn del certamen de les Borges Blanques. Serà a les dotze del migdia al Terrall, amb la Cobla Maricel.
La temporada continuarà a Tàrrega (12 de setembre), Cervera (26 de setembre), Verdú (9 de setembre), Preixana (17 d'octubre) i Bellvís (24 d'octubre). El concurs de Balaguer, 7 de novembre, serà el darrer del Campionat de la Terra Ferma i del Campionat de Catalunya de lluïment de la categoria gran.


 [Dolç Infern es va revifar de cara al Campionat de Catalunya./
Foto: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida]