divendres, 27 d’agost del 2010

"No trobaran el 'tot som pops' des del primer a l'últim minut"

L'Esbart Montgrí estrena aquesta nit l'espectacle 'Inaudit'
"Que ningú es pensi que escoltarà les sardanes de Vicenç Bou com sempre s'han tocat ni ballades de la manera habitual". Així avisa Jaume Nonell, un dels impulsors de l'espectacle 'Inaudit' que l'Esbart Montgrí, de l'Agrupació Sardanista Continuïtat, estrenarà avui a partir de les deu de la nit a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí. L'autor del guió assegura que "el públic no trobarà el 'tot som pops' -expressió al·lusiva al ritme de la sardana- des del primer a l'últim minut" sinó "una revisió de la seva obra des del total respecte".
La producció empordanesa pretén fer un repàs per la biografia musical del popular compositor. I arriba en el 125è aniversari de la seua mort. Pel que fa a l'efemèride, Nonell se sorprén que no s'hagin dut a terme més commemoracions. "Nosaltres hi fem la nostra petita aportació", afirma.
Des de l'esplendor fins al decaïment
L'espectacle, dividit en deu parts, repassa diferents facetes de Bou. "Hi ha un moment en què el comencen a cridar de tot arreu" -explica Nonell- i que és representat a 'Popularitat'. Però també es recorden èpoques com la polèmica entre els seus partidaris i els seus detractors, a 'Bou sí, Bou no', o els seus moments de dificultat, a 'Ombra i llum'. L'actuació, "d'una hora i poc", acaba amb 'Nou esclat'.
Espectacle amb noms destacats
Nonell -prou conegut en l'àmbit sardanista- considera que "Jordi Molina ha sabut plasmar molt bé en música el guió". La direcció artística i la coreografia va a càrrec de Sebastià Vilanou mentre que els vestuaris són de Josep Ahumada. També destaca el disseny gràfic, obra de Glòria Pujadas.

[Cartell de l'espectacle]

Peces relacionades